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Reference - Invitation for Prequalification (IFP) -Notification no-2011/WC/Ph.1/PQ 

Project Name:  DEDICATED FREIGHT CORRIDOR PROJECT (WESTERN CORRIDOR PHASE-1)   

ICB Nos. and Description: CT P-1 and CT P-2, Civil, Building and Track Works 

    

    

In continuation to reply to potential queries (total 46 questions) earlier conveyed, reply to some additional queries  

received subsequently from potential Bidders is as under:-  

    

Response to Response to Response to Response to Questionnaire fromQuestionnaire fromQuestionnaire fromQuestionnaire from    Potential BiddersPotential BiddersPotential BiddersPotential Bidders.... 
Sl. 

No. 

Section 

No. 

Page 

No. 

Clause 

No. 

Title Questions Response by DFCCIL 

1 III 35-36 4.3(a) 

and 

4.3 (b) 

General Design 

Experience & 

Specific Design 

Experience 

We understand that the contract 

strategy of captioned project is Design 

Build Lump Sum Contract. We further 

understand that the General Design 

Experience & Specific Design 

Experience  Requirement can be met by 

certificate issued by client in the 

substantially completed Design & Build 

Contracts  specifying the amount of 

design work separately as clarified vide 

question No. 74 of FREQUENTLY 

ASKED QUESTIONS AND CLIENT’s 

CLARIFICATIONS Attached at page 

No. 90-101 in the PQ Document. 

Yes, Provided that the design experience 

being claimed can be established both in 

terms of quantity and amount of 

payment received separately for such 

design work. 
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Please confirm if the design experience 

of prime contractor in Design & Build 

Contracts can be used for meeting the 

requirement of Clause No. 4.3 (a) & 4.3 

(b). 

 

2 

II 23 ITA 

Sub 

Clause 

14.1 

 Reference is made to the Corrigendum 

no-2 PQ Document for ICB Nos. CT P-1 

and CT P-2 dated 12th December 2011. 

 

In Clause S. No. 2, Clause ITA Sub 

Clause 14.1 (PDS), the Applicant is able 

to submit a self-certification of the work 

together with c) Work Order/Contract 

Agreement with the Concessionaire and 

d) Final Bill/Last Running Account Bill 

as one of alternative in case of PPP 

projects, but in our case, we received the 

award from the EPC contractor who 

was, in turn, awarded the work by the 

Concessionaire.  Accordingly, although 

we have significant concrete experience 

as part of this PPP project and have 

successfully completed the work, it is 

not possible, because of the specific 

Certificate of EPC contractor which has 

awarded  the Contract to the Applicant 

may be accepted. Provided following 

details are established through 

notarized set of following documents. 

  

(i) Self Certification by Applicant 

of the work under taken, period 

of execution, quantities and 

money value. 

 

(ii) Certificate from the Public 

Authority indicating the 

granting of concession i.e. 

establishing the identity of the 

Concessionaire. 

 

(iii) Certificate from the 

Concessionaire to establish the 
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above-mentioned wording, for us to 

provide the work order/contract 

agreement with the Concessionaire.    

Therefore, it is requested that DFCCIL 

accept, in lieu of this, the following 

exhaustive and self-explanatory chain of 

documents: 

 

a) NHAI Certificate to the 

Concessionaire 

b) NHAI Letter of Appointment to 

Independent Engineer 

c) Certificate from Independent 

Engineer to EPC Contractor indicating 

work undertaken, period of execution, 

quantities and money value 

d) Certificate from the Concessionaire to 

the EPC Contractor indicating work 

undertaken, period of execution, 

quantities and money value 

e) Letter from Concessionaire to NHAI 

noting engagement of Applicant as EPC 

subcontractor. 

f) Certificate from the EPC Contractor 

to the Applicant indicating work 

award of Contract to the EPC 

Contractor. 

 

(iv) Letter/communication from 

EPC Contractor to 

Concessionaire  

communicating the 

engagement of the Applicant as 

EPC Sub Contractor.  

 

(v) Letter/communication from 

Concessionaire to Public 

Authority communicating the 

engagement of the Applicant as 

EPC Sub Contractor.  

 

(vi) Certificate from EPC 

Contractor to the Applicant 

indicating work under taken, 

period of execution, quantities 

and money value. 

 

(vii) Work order & Contract 

agreement between applicant 

and EPC contractor ( who has 
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undertaken, period of execution, 

quantities and money value 

g) Certificate from Concessionaire to 

Applicant indicating work undertaken, 

period of execution, quantities and 

money value 

h) Work Order/Contract Agreement 

between Applicant and EPC Contractor 

i) Final Bill/Last Running Account Bill 

of the Applicant duly certified by the 

Chartered Accountant for the payment 

received. 

been awarded Contract by the 

Concessionaire) 

 

(viii) Final Bill/Last Running bill of 

the work executed by Applicant 

under the Contract Agreement 

between Applicant and EPC 

Contractor, duly certified by 

Chartered Accountant for the 

payment received.   

 

Note- In case of any Applicant/Sub 

Contractor claims execution of certain 

work in order to fulfill eligibility criteria 

which has also been claimed by some 

other Applicant/Sub Contractor, that 

experience of work in question would 

not  be aggregated  while   

evaluating the eligibility of  both the 

involved Applicants. 

3 IFP 6 Clause 

no-7 

 Further to our question no.2 above, in 

the event this alternate proposal as 

stated is not acceptable to DFCCIL, we 

would then respectfully and urgently 

request that the closing date for the PQ 

Not possible to grant further extension.  
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submission be extended by a further two 

weeks to 25 January 2012 to enable us 

to take appropriate action to ensure the 

responsiveness of our submission. 

4 Section-I 11 4.3 Conflict of 

Interest 

 

… it is to state that we had proposed  

M/s L&T Ramboll Consulting Engineers 

LTd as our specialist sub-Design 

consultant to meet the eligibility 

requirement under para 4.3(a) and 

4.3(b) of section III- for PQ invitation 

no-2010/WC/Ph.I/PQICB nos. CTP-1 

and CTP-2 (issued on 28th March 2011). 

The prequalification for same work has 

been re-invited vide reference above. We 

intend to engage L&Tv Ramboll again 

as our specialist sub-design consultant 

for the subject work under invitation for 

prequalification referred above. 

 

 We request you to kindly 

inform us whether Engaging M/s L&T 

Ramboll shall have a conflict of interest 

or no to become  an eligible 

applicant….. 

L&T Ramboll was  specialist Sub 

Contractor in the Sojitz JV, the only 

Applicant that has qualified in the 

earlier PQ which was discharged. L&T 

Ramboll was engaged by DFCCIL in 

2008 for standardization of RDSO 

reference drawings of standard spans 

to make the same fit for 32.5 ton Axle 

load. These detailed drawings are 

intended to be included, for reference 

purpose, in Bid documents.  

 

The above stated consulting work was 

done by LT Ramboll for the purpose of 

Standardization of Standard Bridge 

Drawings to be used by DFCCIL for 

the reference purpose across the 

DFCCIL Organization (Both EC & 

WC). The context of upgradation of 

existing Standard Spans  to enable 

higher axle loads  and  objective 
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(Standardization at the organization 

level)  tends to rule out  the 

possibility of Conflict of interest in 

this case. As such, engaging of L&T 

Ramboll as  Specialist sub  design 

Consultant would not constitute  a 

Conflict of interest. 

 


